مطالب آموزشی

آیا ویتامین D خطر سرطان را کم می‌کند؟

شواهد زیادی وجود دارد که مصرف ویتامین D تأثیرات مفیدی در برخی سرطان‌ها از جمله سرطان کولون، پروستات و پستان دارد. ویتامین D از طریق ساخته شدن در پوست در معرض نور آفتاب و همچنین از رژیم غذایی مانند لبنیات غنی شده و مکمل‌ها تأمین می‌شود. ولی بسیاری افراد ویتامین D کافی دریافت نمی‌کنند. میزان توصیه شده مصرف ویتامین دی (600- 200 واحد بین‌المللی در روز) خصوصاً در کسانی که تماس اندکی با نور آفتاب دارند، افراد مسن، افراد با پوست تیره و کودکانی که فقط با شیر مادر تغذیه می‌شوند ممکن است کافی نباشد. مطالعات بیشتری برای تعیین میزان لازم ویتامین D در کاهش خطر سرطان ضروری است ولی میزان آن بین ۲۰۰۰-۲۰۰ واحد بین‌المللی روزانه بسته به سن و سایر فاکتورها است. برای کاهش خطرات احتمالی تماس با اشعه ماوراءبنفش نورخورشید برای ساختن ویتامین D در مقابل استفاده از فواید این ویتامین، یک رژیم غذایی متعادل، مکمل‌ها و تماس با نورخورشید به‌طور محدود بهترین راه دسترسی به ویتامین D است.

 

منبع: موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان